11 Oct, 2019
Soiree Decolletée

Maaike Cafmeyer, Ineke Nijssen, Fay Lovsky, Nele Paelinck |
Soiree Decolletée -
Vrouwen zingen Drs.P
vrijdag 11 oktober 2019, 20.00 uur
JEAN BLAUTE, JAN DE SMET, STOY STOFFELEN, WOUTER BERLAEN
CC Zoetegem
Hospitaalstraat 20, 9620 Zottegem.

Het TAZ 2017 (Theater Aan Zee) in Oostende vroeg via zijn toenmalige curator Dirk Pauwels of het geen goed idee zou zijn om de immense liederenschat van Drs.P (Heinz Polzer 1919-2015) -podiumgewijs - terug onder de aandacht te brengen.

Jean Blaute en Jan De Smet (jarenlange P-liefhebbers/kenners/vrienden) hebben lang moeten wachten op deze ultieme kans en maakten op TAZ 2017 een waar feest van deze voorstelling. Niet in het minst geholpen door de vier prachtige vrouwenstemmen van (actrices/zangeressen) Maaike Cafmeyer en Ineke Nijssen en (instrumentalistes/zangeressen) Fay Lovsky en Nele Paelinck. Voeg daarbij nog de gekende muzikaliteit annex kierewieterij van voornoemde beide heren én de solide, uitstekende ritmesectie van Stoy Stoffelen en Wouter Berlaen en u heeft een cast om “all star” tegen te zeggen.

De vier uitverkochte voorstellingen van 2017 deden de groep snel besluiten om een vervolg te plannen. Een eerste luik tijdens de zomerfestivals van 2019 en daarna een heuse theatertournee door de Nederlandse en Vlaamse theaters in het najaar van 2019.

Meteen een perfecte gelegenheid om de 100ste geboortedag van Drs.P met weelde en feestgedruis te vieren.

U mag zich (o.a.) verwachten aan heerlijke absurde liederen, ingenieuze rijmschema’s, onverwachte plotwendingen, rare instrumenten, hilarische soubrettes, smartige plechtstatigheid, onbevroede muziekgeschiedenis, hoogstaande taalkunst en een spannende busreis, dit alles ter verhoging van het B.N.T. (Het Bruto Nederlands Taalgebruik).

Met: Maaike Cafmeyer (zang), Ineke Nijssen(zang), Fay Lovsky (zang), Nele Paelinck (zang),
Jean Blaute (toetsen), Jan De Smet (gitaar, accordeon), Stoy Stoffelen (drums), Wouter Berlaen (bas)

€22 | €20 (-26/+60)

concerten
cczoetegem
Zottegem

CC Zoetegem
Hospitaalstraat 20, 9620 Zottegem.