22 Nov, 2019
Rock 'n Load Concerts

CLEMENT PEERENS EXPLOSITION
FRIDAY - 22 NOVEMBER, 2019 19u30
NOSTA Kloosterstraat 9
1745 Opwijk
Al decennia bekend én berucht, die Clement Peerens, en dan nog het meest als hij het doet met bassist Aertbeliën Sylvain en bassdrumbeukster Lady Dave. De besnorde en bezonnebrilde frontman viel met z’n Clement Peerens Explosition - ofte CPeX - in het verleden al een paar keer de Nijdrop binnen. Iets dat hem duidelijk beviel, want ze doen dat op die verse Vlaamse tour met alle plezier nog eens over.

Op 27 maart kwam CPeX ook met iets nieuws. "'Aha', zullen de kenners roepen, '27 maart, feestdag van de heilige Gontram, patroonheilige van de metalcore!' Dat klopt, maar dat is puur toeval. De nieuwe track is een uitgepuurd en ingetogen meesterwerkske dat naar de diepte gaat en tot nadenken stemt. Vandaar dat een paar musicologen die het al hebben gehoord er zeker van zijn dat Luc Tuymans het heeft geprodjoest."

Aldus Clement zelf over hun recentste schijf, poëtisch 'Blaankenbaarge' getiteld. Nu ja, eigenlijk gaat het om een cover. Van ene Hugo Matthysen, dan nog. Zoek zelf maar op.

Alleszins: knal de single achter hun dikke resem andere hits die sinds mensenheugenis in het collectieve rock-erfgoed gebeiteld staan - 'Dikke Lu', 'Foorwijf', 'Vinde Gij Mijn Gat', 'Geeft Da Kaske Na Is Hier', hoeveel moet je er zo nog hebben? - en je wéét dat je CPeX' passage in Opwijk niet wil missen.

concerten
rocknloadconcerts
opwijk

NOSTA Kloosterstraat 9
1745 Opwijk