07 Oct, 2020
Vegetarische burgers maken

Vegetarische burgers maken
wo, 07/10/2020 - 19:00 - 22:00
wo, 14/10/2020 - 19:00 - 22:00
De Wattenfabriek
Solleveld 35
9550 Herzele
Standaardprijs - 44.00
Sociale prijs - 25.00
Meestal denken we spontaan aan vegetarische burgers bij de overschakeling naar maaltijden zonder vlees. In deze cursus gebruik je granen, groenten en vegetarische eiwitten om tot een smakelijk en gezond resultaat te komen. We schenken hierbij veel aandacht aan kleur, afwisseling en textuur. Op het einde van de les proeven we van onze zelfgemaakte burgers.

Praktische info:
Breng een schort en bewaardoosjes mee.

Partners:
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
De Wattenfabriek
Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch
Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de macrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italiƫ. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegankelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

etentjes
cursussen
vormingplus
Herzele

De Wattenfabriek
Solleveld 35
9550 Herzele