12 Sep, 2019
Lekker vegetarisch koken

De natuurlijke keuken - Lekker vegetarisch koken
do, 12/09/2019 - 19:00 - 22:00
do, 26/09/2019 - 19:00 - 22:00
do, 10/10/2019 - 19:00 - 22:00
do, 17/10/2019 - 19:00 - 22:00
do, 07/11/2019 - 19:00 - 22:00
do, 28/11/2019 - 19:00 - 22:00
do, 05/12/2019 - 19:00 - 22:00
De Wattenfabriek Solleveld 35 9550 Herzele
Standaardprijs - 154.00
Sociale prijs - 87.00
Je leert in deze cursus kleurrijke, lichte en smakelijke vegetarische maaltijden bereiden. De zeven granen en enkele aanverwanten staan centraal als voedingsmiddel. We verwerken ze met ingrediënten van het seizoen tot een volwaardige en smakelijke maaltijd. We gaan aan de slag met bekende en minder bekende groenten, verschillende plantaardige eiwitten en oliën, verse en gedroogde kruiden en specerijen, bindmiddelen en natuurlijke zoetmiddelen. De bereidingen zijn eenvoudig en toepasselijk in diverse gezinssituaties.
Deze activiteit is geschikt voor beginners en voor wie al wat ervaring heeft in de natuurlijke vegetarische keuken. De maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs begrepen.
Praktische info:
Meebrengen: schort, droogdoek en opbergdoosjes.

Partners:
De Wattenfabriek
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch
Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de macrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegankelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Etenjes
voeding
cursussen
vormingplus
Herzele

De Wattenfabriek Solleveld 35 9550 Herzele