05 Dec, 2019 to 05 Jan, 2020
POMPOEN-AARDAPPELPUREE

Onder stoom met Joan - xmas & 2020
POMPOEN-AARDAPPELPUREE
What do we eat and drink at Christmas and New Year?
Dat jullie sinds de zomer geen nieuwe receptjes te zien kregen, is het gevolg van twee heel toffe projecten die ik mocht uitwerken voor het Centre Culturel René Magritte in Lessines.

Het eerste was op 13 september, toen de Amerikaanse Grammy-winnaar John Paul White er een concert gaf, waarbij vooraf aan het publiek voor het concert een maaltijd met gerechten uit TEnnessee en "The South" werd gepresenteerd in Tapas-vorm.

Bij het tweede project mocht ik in oktober drie zaterdagen les geven over de lekkerste en meest typische gerechten uit de keuken van Louisiana en "The South". Die workshops werden in november gevolgd door een banket, waarbij 140 mensen kwamen meegenieten van een 5-gangen Thanksgiving menu.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, krijgen jullie de komende weken alle recepten om zelf dit feestmaal op tafel te zetten.
Deze week stellen we jullie het begin en het einde van het menu voor!

Het aperitief is een heerlijke "punch" uit Tennessee, met Bourbon, rum, sinaassap en honing. Een hartverwarmend brouwsel voor op koude winterdagen! laat niemand jou beletten om dit al eens vooraf klaar te maken. Oefening baart kunst!

Het dessert is een "Pecan Pie. Zowel de taart als de pecanbomen zijn een klassieker is in het Zuiden van de USA. Jullie krijgen het authentieke recept van pecan pie die ik at in een zeer bekend BBQ-restaurant in Texas.

De recepten zijn ook terug te vinden op mijn Facebook-pagina "Onder Stoom" : https://www.facebook.com/Onder-Stoom-136512569744234/
Klaar voor de start? Laat het jullie smaken!

culinair
voeding
etentjes

De Scroll Kalender
Onder Stoom