21 Oct, 2020
Vegetarisch... en gezond

Tofu smakelijk leren bereiden
Vegetarisch... en gezond
wo, 21/10/2020 - 19:00 - 22:00
De Wattenfabriek
Solleveld 35
9550 Herzele
Standaardprijs - 22.00
Sociale prijs - 13.00
Tofu, het witte blokje sojakaas met de neutrale en vrij fletse smaak, vraagt om er iets mee te doen. Je leert met de verschillende soorten tofu werken en leert hoe je hem op smaak brengt. Marineren, bakken, frituren, in de oven, in beleg, … er zijn tal van mogelijkheden om smaak en kleur in je tofubereidingen te leren brengen. Die vele mogelijkheden bekijk je, samen met het specifieke van het peulvruchteneiwit, uitgebreid in de les.

Praktische info:
Breng een schort en bewaardoosjes mee.

Partners:
Route 42
De Wattenfabriek
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch
Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de macrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegankelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

etentjes
culinair
vormingplus
Herzele

De Wattenfabriek
Solleveld 35
9550 Herzele