12 Nov, 2019
Lekker ... en gezond

Vegetarisch broodbeleg
Lekker ... en gezond
di, 12/11/2019 - 19:00 - 22:00
di, 26/11/2019 - 19:00 - 22:00
Standaardprijs - 52.00
Sociale prijs - 33.00
Je gaat zelf creatief aan de slag met vegetarisch broodbeleg. Je maakt kleurrijke, smakelijke, hartige, zoete maar vooral eenvoudige bereidingen voor op de boterham. Dit onder andere op basis van tofu, kikkererwten, kwark, seitan, granen, groenten, boter en fruit. De bereidingen zijn verrassend in hun eenvoud, zijn gemakkelijk in de huishoudelijke keuken te integreren en zijn zeer geschikt voor kinderen. Er is ook aandacht voor de kwaliteit van het brood, zo leren we o.a. het honing/zoutbrood kennen.

Praktische info:
Breng een schort en bewaardoosjes mee.

Partners:
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
CC De Abdij
Bibliotheek Geraardsbergen
Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch
Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de macrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italiƫ. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegankelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

cursussen
voeding
vormingplus
geraardsbergen

CC De Abdij (Koetshuis)
Abdijstraat 10
9500 Geraardsbergen