09 Aug, 2021 to 13 Aug, 2021
Astertechnics

Fotografiekamp –
van 9 tot en met 13 augustus 2021
Om te weten hoe leuk en tegelijkertijd leerrijk het is, neem je best eens een kijkje naar ons fotoalbum van de afgelopen 4 jaar. We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laten we een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto’s bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s, enz… Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd.
Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.
Formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst opnieuw Lisa Bilterijst.
Maximum 15 deelnemers
Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar
Data: van 9 augustus tot en met 13 augustus – uren: Elke dag van 9u00 tot 16u30
Inschrijvingsgeld: 215 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)
https://astertechnics.be/inschrijving/
Astertechnics VZW
Diebeke 21
Industriezone Schendelbeke
9500 Geraardsbergen
info@astertechnics.be
www.astertechnics.be

junior
cursussen
fotografie
astertechnics

Astertechnics VZW
Diebeke 21
Industriezone Schendelbeke
9500 Geraardsbergen