14 Nov, 2019
“Ik wilde niet wij of zij kiezen. Ik had het gevoel: we zijn allemaal wij”

Café Prison: Fatih De Vos vertelt en rapt.
“Ik wilde niet wij of zij kiezen. Ik had het gevoel: we zijn allemaal wij”
do, 14/11/2019 - 18:00 - 20:15
Strafinrichting Oudenaarde
Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde
Standaardprijs - 10.00
Sociale prijs - 2.00
Rapper en socioloog Fatih De Vos is een kind van de Rabottorens te Gent, het dorp in de hoogte dat onlangs tegen de vlakte ging. Hij ziet zichzelf als ‘een wandelende brug tussen culturen en gemeenschappen’ als kind van een Vlaamse moeder en Turkse vader. Een complexe gezinssituatie, waarin hij zich vaak moest aanpassen, maar die hem soms ook voordelen opleverde. Het maakte hem empathischer en dat komt terug in zijn songteksten: ‘Ik ken mijne wereld man, ben van elke markt thuis. Snap hoe Willy denkt, snapt hoe Jamal peist.

Hij schrijft nummers over hoe het is om tussen twee werelden op te groeien, terwijl beide werelden je in hokjes proberen te stoppen en andere verwachtingen van je hebben. De rapper probeert de maatschappij te vatten in zijn gedichten in ‘taal van het beton, het echte harde, harde leven: soms geven, soms nemen, soms lachen en soms wenen. ‘

Fatih brengt zijn persoonlijk verhaal doorspekt met liederen. Samen met gedetineerden luister je naar Fatih zijn persoonlijk verhaal, deels vertellend deels rappend. Daarna gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek.

Praktische info:
Na inschrijving krijg je mail met instructies ivm toegang en veiligheid.

Partners:
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
De Rode Antraciet
CAW Oost-Vlaanderen/ Justitieel welzijnswerk
Strafinrichting Oudenaarde

lezing
cursussen
vormingplus
oudenaarde

Strafinrichting Oudenaarde
Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde