31 Oct, 2019
Waar ben je, lieve broer?

Casper - een rouwboek
do, 31/10/2019 - 19:30 - 21:30
HuisvandeMens Zottegem Hoogstraat 42 9620 Zottegem
Standaardprijs - 10.00
Sociale prijs - 2.00
Casper Knops is de jongste van de vier kinderen Knops. Na zijn hogere studies trok hij in 2005 met een vriend op reis naar Venezuela. Maar plots bleef het mailcontact uit en ook hun terug vluchtstoelen bleven leeg. Wat volgt is een intensieve zoektocht die geleid wordt door het gezin Knops. Ondanks alle inspanningen moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.

Het afgelopen jaar schreef de oudste zus Uus Knops het aangrijpende boek "Casper - een rouwboek", waarin ze haar rouwproces over de verdwijning van haar broer Casper neerschrijft. Daarin reflecteert ze ook over de dood en rouwen in al zijn facetten. Met dit boek en de lezing hierover wil Uus hoop bieden, troost en inspiratie voor iedereen die rouwt of tot steun wil zijn voor iemand die rouwt.

Partners:
HuisvandeMens Zottegem
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Over de begeleiding:
Uus Knops
Uus Knops is psychiater en psychotherapeut met een eigen praktijk in Gent, docent bij The School of Life en coach bij Mindful Run, waar ze mensen leert lopen met de juiste ademhalingstechnieken om bewust hun aandacht te brengen naar het hier en nu.

bib
vormingplus
lezing
Zottegem

HuisvandeMens Zottegem
Hoogstraat 42
9620 Zottegem