20 Nov, 2019
WAT HEBBEN WE VERDIEND VANDAAG?

20 november 2019, 19:30 - 21:30
WAT HEBBEN WE VERDIEND VANDAAG? FILM + NABESPREKING
Huis van de Mens Ronse
Zuidstraat 13
9600 Ronse
Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in ‘Wat hebben we verdiend vandaag?’ over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.

Landbouwers zijn een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. ‘Boeren is geen job, het is een manier van leven’ zegt één van de landbouwers daarover in deze film. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat helaas niet in verhouding tot de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn verbinding met de boerenstiel verloren heeft. Met ‘Wat hebben we verdiend vandaag?’ wilt Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.

Na de film gaan we in gesprek met elkaar over de boerenstiel.

IN SAMENWERKING MET
Huis van de Mens Ronse

TRAP Ronse

August Vermeylenfonds Ronse

Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw

Milieufront Omer Wattez vzw

Inschrijven: info@milieufrontomerwattez.be of 055/30.96.66 of https://www.vormingplus-vlad.be/wat-hebben-we-verdiend-vandaag-0

cursussen
film
maatschappij

Huis van de Mens Ronse
Zuidstraat 13
9600 Ronse