26 Aug, 2019

ma, 26/08/2019 - 19:30 - 22:00
Stadsbibliotheek Zottegem
Kasteel van Egmont, Heldenlaan
9620 Zottegem
Gratis
De Filocafés zijn intussen traditie geworden. Het zijn bijeenkomsten, waarbij allerlei mensen verzamelen die zich bereidwillig en enthousiast aan een filosofisch avontuur willen wagen. Samen trachten we een zoekende en open dialoog te voeren rond een zelfgekozen filosofische kwestie. We gaan dieper in op gedachten, meningen en overtuigingen. Het Filocafé wordt ondersteund door een ervaren gespreksbegeleider. Uitgangspunt zijn filosofische vragen en gebeurtenissen die jou bezighouden: hoe vrij is onze huidige samenleving? Bestaan er slechte mensen? Hoe weet je wat je weet? Iedereen is welkom om mee te filosoferen of te luisteren.
Praktische info:
De filosofische vraag die we onderzoeken wordt ter plaatse bepaald door de aanwezigen.

Partners:
Route 42
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Stadsbibliotheek Zottegem
Over de begeleiding:
Alex Klijn
Alex Klijn (45 jaar) begeleidt filosofische cafés, cursussen rond het brein en mindfulness. Verbondenheid creëren loopt als een rode draad door zijn werk en zijn leven. Samen dialogeren, mediteren, filosoferen...om hoofd en hart op één lijn te krijgen. Zelf is hij een enthousiaste deelnemer van allerhande methodes tot zelfontplooiing, waardoor hij zich dankbaar laat inspireren. Dit onder het milde motto: "be the change you want to see in the world."

Licentiaat filosofie, socratisch gespreksbegeleider, postgraduaat mindfulness. Leerkracht zedenleer, praktisch filosoof en coach.

cursussen
vormingplus
Zottegem

Stadsbibliotheek Zottegem
Kasteel van Egmont, Heldenlaan
9620 Zottegem