24 Nov, 2020
met mensen van binnen en buiten de muren

Filosofische ontmoetingen in de gevangenis
met mensen van binnen en buiten de muren
di, 24/11/2020 - 18:00 - 20:00
di, 08/12/2020 - 18:00 - 20:00
Strafinrichting Oudenaarde
Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde
Standaardprijs - 20.00
Sociale prijs - 4.00
Tijdens het filosofiecafé de eerste bijeenkomst tasten we drie gespreksonderwerpen af: relaties, rechtvaardigheid en identiteit. Uiteindelijk onderzoeken we één filosofische vraag. Verwacht geen duidelijk antwoord. Het gaat om de denkoefening, het bewust worden van overtuigingen en redeneringen. We dagen je uit om zorgvuldig te formuleren, argumenteren, te luisteren en vragen te stellen. Alex Klijn zet aan tot nadenken door vragen te stellen en zorgt voor evenwicht tussen filosofische diepgang en ontspannen gesprek.

De tweede bijeenkomst gaan we opnieuw in op hetzelfde thema. Je maakt kennis met het denken van grote filosofen over de filosofische kwestie. De centrale idee wordt toegelicht en bediscussieerd. Er wordt nagedacht over de praktische relevantie ervan.

Burgers en gedetineerden nemen deel aan deze filosofische ontmoetingen.

Praktische info:
Gelieve om 17u30 aanwezig te zijn. Je identiteitskaart wordt gecontroleerd, je wordt gescand en moet je gsm afgeven. Opgelet: als je een prothese hebt, medisch attest meebrengen!

Partners:
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
De Rode Antraciet
CAW Oost-Vlaanderen/ Justitieel welzijnswerk
Strafinrichting Oudenaarde
Over de begeleiding:
Brecht Decoene
Alex Klijn
Alex Klijn (45 jaar) begeleidt filosofische cafés, cursussen rond het brein en mindfulness. Verbondenheid creëren loopt als een rode draad door zijn werk en zijn leven. Samen dialogeren, mediteren, filosoferen...om hoofd en hart op één lijn te krijgen. Zelf is hij een enthousiaste deelnemer van allerhande methodes tot zelfontplooiing, waardoor hij zich dankbaar laat inspireren. Dit onder het milde motto: "be the change you want to see in the world."

Licentiaat filosofie, socratisch gespreksbegeleider, postgraduaat mindfulness. Leerkracht zedenleer, praktisch filosoof en coach.

lezingen
cursussen
vormingplus
oudenaarde

Strafinrichting Oudenaarde
Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde