17 Feb, 2021
Kunnen schimmels de wereld redden?

Kunnen schimmels de wereld redden?
wo, 17/02/2021 - 19:30 - 22:00
Het huisvandeMens Ronse
Zuidstraat 13
9600 Ronse
Standaardprijs - 10.00
Reductieprijs - 5.00
Sociale prijs - 2.00

Eén van de meest fascinerende technologieën op het raakvlak van duurzaam design en bio as tech is gebaseerd op de productie van 'levende' biomaterialen, ook gekend als biofabricage. Binnen dit domein wordt biologie gebruikt om producten te ontwikkelen op basis van organismen zoals algen, gisten, bacteriën en mycelium (het ondergronds netwerk van schimmeldraden). Het is de bedoeling om in de circulaire en bio-economie duurzame alternatieven voor de huidige materialen te ontwikkelen.

Tijdens deze lezing neemt Jasper Bloemen van GLIMPS.bio ons mee in deze nieuwe wereld van biofabricage: een technologie die onze toekomst zal vormgeven. Daarnaast zal hij inzoomen op het potentieel van mycelium voor materialen met toepassingen als verpakkings- en bouwmateriaal. Tot slot licht hij toe hoe hij met GLIMPS.bio de transitie naar een duurzame maatschappij wil versnellen.

Partners:
Het huisvandeMens Ronse
TRAP Ronse
Milieufront Omer Wattez vzw
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus
Over de begeleiding:
Jasper Bloemen
Jasper Bloemen werkt voor GLIMPS.bio.
Dit is een innovatie bureau die gelooft dat we inspiratie uit de natuur moeten halen om onze toekomst vorm te geven. Hierbij gebruiken ze biologie als tool om innovatie in biodesign, bio as tech en circulaire bio-economie uit te voeren en disciplines met elkaar te verbinden. Deze aanpak op systeemniveau is de sleutel tot succes voor oplossingen die haalbaar en tegelijkertijd duurzaam zijn voor mens en planeet.

maatschappij
cursussen
vromingplus
Ronse

Het huisvandeMens Ronse
Zuidstraat 13
9600 Ronse