14 Nov, 2019
Een reis door de wereld van Renaissance muziek. Een niet alledaagse muzikale ontmoeting met Pieter Bruegel.

Een reis door de wereld van Renaissance muziek.
Een niet alledaagse muzikale ontmoeting met Pieter Bruegel.
Donderdag, 14-21-28 november 2019 – 19.30u tot 22u.
Kasteelklooster Ter Loo Kareelstraat 21 1674 Bellingen
In de 15e en 16e eeuw beheersten de Fiamminghi het muzikale Europese landschap. Componisten uit onze streken waren fel gegeerd bij de adel en de kerkelijke overheden. Zij wedijverden om de beste Vlaamse componisten in dienst te krijgen. Tijdens de Bourgondische periode bloeiden de kunsten in onze contreien als nooit tevoren, sterk gestimuleerd door de kunstminnende hertogen. Onze streken barstten van muzikaal talent. Vijf "generaties" lang zouden Vlaamse componisten de hoofdrol spelen in Europa.
Geniet van de verstilde schoonheid van deze muziek, ontdek een schat aan "oude muziek". Tijdloze muziek, een verademing in deze drukke tijden...
Drie avonden bieden wij je leessleutels aan om de golvende gelaagdheid van de polyfonie te ontsluiten. Laat je bedwelmen door deze heerlijke muziek, onder leiding van een ervaren reisgids!
Luc Ooghe studeerde Musicologie aan de K.U.Leuven en behaalde ook een Master Vlaamse doedelzak/Barokmusette (bij Dr. J.P. Van Hees) met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut. Hij volgde ook specialisatiecursussen voor improvisatie en variatiekunst in middeleeuwse en renaissancestijl bij Koen Dieltiens en Bart Spanhove. Hij speelt bij verschillende ensembles. In de cursus zal hij zelf ook de instrumentale muziek uit deze periode toelichten én demonstreren op Vlaamse doedelzak. (Nauwkeurige studie van de muziekinstrumenten op de schilderijen en prenten van Pieter Bruegel liet toe in de jaren zestig van vorige eeuw een reconstructie te bouwen van twee totaal verdwenen types van Vlaamse doedelzak.)
Bijdrage: 45,-- €
U kunt de bijdrage van 45,-- € overschrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding: Een reis door de wereld van Renaissance muziek.
Informatie:
@: info@kunstinpepingen.be
tel: 02 396 28 17 Luk Wets.

cursussen
klassiek
Pepingen

Kasteelklooster Ter Loo Kareelstraat 21 1674 Bellingen