10 Sep, 2020
Spieren van liefde: empathie als sociaal bindmiddel

Spieren van liefde: empathie als sociaal bindmiddel
do, 10/09/2020 - 19:30 - 22:00
Stadsbibliotheek Zottegem
Kasteel van Egmont, Heldenlaan
9620 Zottegem
Standaardprijs - 10.00
Student - 5.00
Sociale prijs - 2.00
Een lezing over vriendschap en verbinding. Twee boeken en twee schrijfsters; Selma Franssen en Aurélie Van de Peer.

Selma heeft het over vriendschap en eenzaamheid. Vriendschap wordt vaak als evident gezien; iets dat je niet uitspreekt en waar je gericht naar op zoek gaat. Toch blijkt vrienden maken en houden niet voor iedereen gemakkelijk.

Aurélie zal het hebben over maatschappelijke verbinding en empathie. De voorbije decennia nam de verbinding tussen mensen sterk af en polarisatie nam toe. Nergens toont deze crisis zich beter dan op het schoolplein.

Het goede nieuws is dat empathie een spier is die je kan trainen. Aurélie vertelt ons op welke manieren.

Partners:
Het huisvandeMens Zottegem
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Over de begeleiding:
Selma Franssen
Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen o.m. bij OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, Charlie Magazine en Vice Nederland. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving twee keer een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks ‘Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd’. In 2018 nam ze deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren voor beloftevolle schrijvers en journalisten. Haar eerste non-fictie boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’ verscheen in 2019 bij Houtekiet Uitgeverij.

Aurélie Van der Peer
dr. Aurélie Van de Peer is filosofe en sociologe. Ze is verbonden als postdoctoraal onderzoeker aan de vakgroep Wijsbegeerte van de Universiteit Gent en docent aan de ArtEZ University of the Arts in Arnhem (Nederland). Als freelance journaliste schrijft Aurélie over mode en onderwijs voor nationale en internationale media. Ze geeft deeltijds les op een atheneum in Gent. Deze onderwijservaring inspireerde haar reeks over het belang van empathie in onderwijs voor het Vlaamse onlinetijdschrift Charlie Magazine.

cursussen
lezingen
vormingplus
Zottegem

Stadsbibliotheek Zottegem
Kasteel van Egmont, Heldenlaan
9620 Zottegem