18 Oct, 2020
Museumbezoek

Afrikaanse kunst in het Africamuseum
Museumbezoek
zo, 18/10/2020 - 09:30 - 18:15
Cultuurcentrum Erpe-Mere
Oudenaardsesteenweg 458
9420 Erpe-Mere
Standaardprijs - 35.00
Sociale prijs - 25.00
We verkennen het Africamuseum als project van Leopold II langs binnen en langs buiten. De historische context kadert de uitgebreide en waardevolle kunstcollectie. Joris Capenberghs was curator van een thematentoonstelling in het vroegere museum. Met veel kennis en een grote betrokkenheid neemt hij ons mee in het pijnlijke verhaal van deze prachtige kunstvoorwerpen en hun makers.

Praktische info:
De bus vertrekt om 9.30u stipt aan de ingang van het nieuwe Cultuurcentrum van Erpe Mere. Breng een lunchpakket en een drankje mee voor 's middags. Bij mooi weer picknicken we in het park, bij slecht weer binnen. In de namiddag is er na het geleid bezoek een drankpauze en vrij bezoek tot 17.30u. Terug aan het cultuurcentrum rond 18.15u. In de prijs is het busvervoer, de toegang en de gids inbegrepen. Wil je opstappen aan de carpoolparking van Affligem, Molenstraat, geef dan vooraf een seintje.

Partners:
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Openbare Bibliotheek Erpe-Mere
Over de begeleiding:
Joris Capenberghs
Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog. De laatste jaren begeleidt hij op diverse plaatsen in Vlaanderen ‘filosofische salons’. Hij is o.a. docent bij Amarant, Vormingplus en Davidsfonds Academie.

museum
tentoonstellingen
vormingplus
erpe-mere

Cultuurcentrum Erpe-Mere
Oudenaardsesteenweg 458
9420 Erpe-Mere