17 Aug, 2019

Snoeien van hoogstamfruitbomen.
Een goede snoei zorgt voor mooiere en gezondere bomen, dikker fruit en minder beurtjaren. Welke technieken pas je toe in winter, lente of herfst? Hoe je bomen nadien onderhouden? Er zijn nog twee halve dagen cursus op 15 juni en 17 augustus (telkens in Gooik): info en inschrijven https://www.facebook.com/events/285851212109275/
Een goede snoei van je hoogstamfruitbomen zorgt voor mooiere en gezondere bomen, dikker fruit en minder beurtjaren. Snoeien doet bloeien en groeien. Welke snoeitechnieken pas je toe in de winter, in de lente of in de herfst? Hoe je bomen nadien onderhouden?

Expert Stijn Heylens leert ons in de loop van de seizoenen de kneepjes van het vak in de mooie boomgaard van de kasteel-hoeve Oplombeek (aangelegd in 2012, 2013 en 2018). Ook op snoei van laag- en halfstam kan ingegaan worden.

Hoogstamboomgaarden zijn een ‘vijfsterrenhotel’ voor de natuur. Dieren vinden er voedsel, rust en nestplaats. Boomgaarden met hoogstamfruit zijn typisch voor het landschap van het Pajottenland en de Zennevallei. Onze mascotte, de steenuil, nestelt in holtes van oude fruitbomen.

Cursus in vier delen: hele dag (9u45 tot 15u) op zaterdag 23 februari en telkens halve dag (9u45 tot 12u) of zaterdag 13 april, 15 juni, 17 augustus. Maximum 15 deelnemers. Inschrijven via info@pajot-zenne.be. Kost: 30 euro voor 4 lessen. Of 15 euro voor dag 1 (broodje inbegrepen) en 10 euro per andere dag.

Samenwerking van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en gemeente Gooik met steun van provincie Vlaams-Brabant – biodiversiteitsproject 'Boomgaardenparels in Gooik'.
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

cursussen
gooik

Kasteel-hoeve Oplombeek, Oplombeekstraat 8, Gooik