23 Aug, 2019 to 04 Sep, 2019
Processie van Plaisance

Van vrijdag 23 augustus tot en met woensdag 4 september kan je hier weer terecht voor de Zomerkermis. De hele periode staan de foorkramers op het Stationsplein klaar om groot en klein te verwelkomen. Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd om van de zomerkermis een groot feest te maken!
Vrijdag 23 augustus openen we het kermisweekend op het Stationsplein met de Tropische Nacht. Een spetterende openluchtfuif met een optreden van Dries & de Belgen en DJ-sets van Dj E-man en Lars Vegas.

Zaterdag 24 augustus organiseren we een grote Kermiskroegentocht. Bijna 20 horecazaken zetten hun deuren open en voorzien extra animatie. Van rock 'n' roll tot jazz en ambiancemuziek, voor ieder wat wils! Geen zin om de afstanden te voet af te leggen? Geen probleem! Een partybus brengt jullie tussen 19.30 en 00.30 uur naar jullie bestemming. In de deelnemende horecazaken krijg je een stempelkaart, breng ze binnen voor 28 augustus in het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen en maak kans op een leuke prijs!

Zondag 25 augustus is er om 10 uur traditioneel de Processie van Plaisance met de Geraardsbergse verenigingen die, met hun Manneken Pis op de schouder, het schrijn van Sint Bartholomeus voorafgaan.

Om 15 uur halen we een stukje geschiedenis van onder het stof met een cavalcade. De cavalcade werd in Geraardsbergen voor het eerst geïntroduceerd in 1925 en liep tot 1996. We brengen het spektakel terug anno 2019 met ludieke muziekgroepen, spetterende acts en traditionele elementen zoals de Gilles. Dit jaar combineren we het met een ecologische reclamestoet. Kortom, de ideale zondagmiddagmiddagactiviteit voor jong en oud!

Maandag 26 augustus vindt de oudste kermiskoers van het land plaats, de Stadsprijs voor Elite.

De senioren kunnen op donderdag 29 augustus terecht in JC De Spiraal om eens flink uit de bol te gaan tijdens de Seniorennamiddag. Programma: 14 uur Maarten Cox, 15 uur Corina en 16 uur Garry Hagger. Deuren open om 13 uur.

Vrijdag 30 augustus geeft Concertband Cecilia Geraardsbergen traditiegetrouw het beste van zichzelf op het vuurwerkconcert net voor het mooiste vuurwerk van het jaar van start gaat.

De allerkleinsten kunnen uit de bol gaan op Muurrock 4 Kids. Een ideale afsluiter van de zomervakantie op zondag 1 september!

http://www.visitgeraardsbergen.be/zomerkermis?fbclid=IwAR0R7MafnOFWR-PwA...

Kermis
etentjes
vuurwerk
geraardsbergen

Geraardsbergen centrum