12 Oct, 2019 to 31 Oct, 2019
Foto-expo

Foto-expo Stille verwondering / l’Esprit du bois
12 oktober @ 10:00 - 31 oktober @ 18:00 - Gratis
Uilekot te Herzele.
Groenlaan 39 9550 Herzele

In oktober is er in ’t Uilekot in kader van de Week van het Bos een dubbele fototentoonstelling, gebracht door Tanja Goossens en Thierry Ferfers en in samenwerking met ’t Uilekot vzw en Climaxi vzw. Beide amateurfotografen putten hun creativiteit en energie uit hun contact met de natuur en haar bewoners.

Tanja Goossens ziet de schoonheid van de natuur als haar grote inspiratiebron. Sinds enige tijd schrijft ze ook teksten die ze weet te verbinden met haar foto’s, waardoor hun uitwerking versterkt wordt en er een vorm van kunst ontstaat. Ze maakt foto’s in de Clingse bossen (Nederland) en in het Stropersbos (Stekene).

Onder het motto “wandel weinig, zie veel!” maakt Thierry Ferfers zijn foto’s meestal zonder voorbereiding of statief, aangezien er vaak geen tijd is om het licht te meten of de mooiste compositie of beste invalshoek te bepalen. Zijn foto’s getuigen van onverwachte ontmoetingen met herten, een vos, hermelijn,… tijdens zijn wandelingen. Ferfers is winnaar ‘hors categorie’ van de natuurfotografiewedstrijd ‘Les Saisons de la Photo en Grande Forêt de Saint-Hubert’ (2018).
De expo gaat van start op zaterdag 12 oktober en is naar aanleiding van de Herzeelse kermis extra open op zondag van 14u tot 18u. Tijdens het Trage Wegenweekend kan je op zaterdag 19 oktober om 20u een receptie bijwonen in ’t Uilekot met beide fotografen. De aanwezigen krijgen een woordje uitleg bij de fotografen hun foto- en boservaringen.
De expo is doorlopend open tot en met donderdag 31 oktober 2019. Openingsuren: dinsdag tot vrijdag: 10u tot 18u, zaterdag: 10u tot 17u. Gesloten op zondag en maandag.

fotografie
tentoonstellingen
't uilekot
Herzele

Uilekot te Herzele.
Groenlaan 39 9550 Herzele