04 Oct, 2019
GENOEG!

Baar
GENOEG!
vr 4 okt 2019 // 20:00
De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst
Een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles
‘GENOEG!’ vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Vader Wilfried De Leeuw was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief die het tot premier schopte. Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal. Bovendien had hij iets te veel last van de schaduw van zijn vader.

Het stuk begint wanneer Monsieur Assez voor de deur van zijn zoon staat. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit. Verwijten, politieke afrekeningen, felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. En dan komen er ook nog een verloren zoon, een toekomstige ex en een internethype op de proppen.

‘De mensen interesseren zich niet in politiek. Ze willen alleen weten of er nog vliegtuigen over hun huis gaan vliegen en of dat er misschien wat meer parkeerplaatsen kunnen komen in hun straat. De mensen! Alles mag van de mensen, maar not in my backyard want dan richten ze plots burgerbewegingen op. Dan hebben ze ineens interesse in de politiek. Burgerzin ontstaat in eigen straat.’ – Stefaan De Leeuw

‘Een visverkoper stinkt naar vis. Een premier krijgt doodsbedreigingen. Dat is nu eenmaal zo.’ – Wilfried De Leeuw

theater
de werf
aalst

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst