02 Oct, 2020
Landru

Het Banket, I Solisti en Vlaams Radiokoor
Landru
VR 2 OKT 2020 om 19:00 EN om 21:15
De Werf - schouwburg De Werf (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst
Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken
Gratis inleiding door Els Van Steenberghe om 18u15 en 20u30
De Franse Henri-Désiré Landru is een burgerman, echtgenoot en vader van vier, maar ook een seriemoordenaar met een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: ‘Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!’

Jan Decleir speelt - in een spannend theaterconcert - deze gruwelijke grappenmaker wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.

Organisatie
De Werf
Credits / Met dank aan
spel: Jan Decleir
Vlaams Radiokoor: Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan)
I SOLISTI: Francis Pollet (fagot), Bram Fournier/Joren Elsen (trombone), Simon Van Hoecke (trompet), Tomonori Takeda (klarinet)
concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet
tekst, regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard
muziek: Frederik Neyrinck
productie: Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor

muziektheater
komedie
de werf
aalst

De Werf - schouwburg De Werf (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst