18 Oct, 2019 to 19 Oct, 2019
De droom van Philo - première

Steven Van Herreweghe
De droom van Philo - première
vr 18 okt of za 19 okt 2019
De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst
Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van televisie
In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waarmee hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo één van de grootste uitvindingen van de twintigste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van de televisie te horen.

Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler-tongen en Japanse schoen-eters. Waarom zat een vrouw in Kroatië tweeënveertig jaar na haar dood nog steeds voor haar tv? Waarom hielp televisie het meest vredelievende land om zeep? En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste tv-station ter wereld uitbouwden?

In ‘De droom van Philo’ brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe tv mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Steven de strafste en meest onthutsende tvgebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt.

Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

Comedie
theater
aalst
de werf

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst