22 Nov, 2019
The Sea Within

Voetvolk | Lisbeth Gruwez
The Sea Within
vr 22 nov 2019 // 20:00
'Eén van de tien beste voorstellingen van 2018!'
gratis inleiding door Els Van Steenberghe om 19u15
Haar eerste danspassen zette ze onder andere bij Wim Vandekeybus, Jan Fabre en Sidi Larbi Cherkaoui. Daarna ging de Kortrijkse Lisbeth Gruwez haar eigen voorstellingen maken, met Maarten Van Cauwenberghe aan haar artistieke zijde.

Nu is ze voor het eerst te gast in Aalst, voor het eerst met een grote groepschoreografie, voor het eerst toekijkend vanuit de coulissen. Ze laat het podium aan tien krachtige, rollende, kruipende, lachende, vallende lotusbloemen die symbool staan voor verbinding. Zij brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin de ‘wij’ het ‘ik’ omarmt. Een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Vinnig en intens, met tien danseressen die opgaan in een weids, ademend landschap.

Vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe tekent voor de muziek en wordt hierin bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

theater
dansen
de werf
aalst

De Werf: schouwburg (+2)
Molenstraat 51, 9300 Aalst