01 Dec, 2022
30 jaar De Dolfijntjes

Foto © Davy De Pauw
De Dolfijntjes / Support: Loeke Vanhoutteghem
30 jaar De Dolfijntjes
donderdag 1 december 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Ticketprijzen € 25,00 standaard
https://apps.ticketmatic.com/widgets/gc_de_kluize/flow/verkoop?event=336...

30 jaar De Dolfijntjes
De Dolfijntjes vieren hun 30ste verjaardag met een reeks concerten en een nagelnieuw album. Het project dat begon als grap om het einde van de verbouwing ten huize van de bassist te vieren, is intussen uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende live-acts van het Noordelijk halfrond.

Het is de aanstekelijkheid van de songs, het onversneden West-Vlaams absurdisme en het pure spelplezier dat een Dolfijntjesconcert tot vuurwerk maakt. De Dolfijntjes gaan niet rusten vooraleer de zaal helemaal op zijn kop staat. Dat doen ze al dertig jaar zonder God noch gebod. Ni dieu, ni maître!

Na vele onvergetelijke passages op de main-stage van Dranouter en andere festivals keren De Dolfijntjes in hun jubileumjaar terug naar hun roots met een reeks clubconcerten en zaalshows. Aangevuurd door de twee Wimmen, in de rug gesteund door het duivelse blazersduo Fernandez/De Maeseneer en geflankeerd door rock-icoon Serge Feys, beklimmen De Dolfijntjes het podium om er als psychedelische sjamanen de pannen van het dak te spelen.

concerten
gc de kluize
oosterzele

theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele