24 Oct, 2021
Muziek in het tijdperk van de humanisten

Despauteriusconcert met kamerkoor El Grillo
Muziek in het tijdperk van de humanisten
zondag 24 oktober a.s. om 15 uur
O.L.V.-Hemelvaartkerk van Ninove
Kerkplein, 9400 Ninove
De culturele serviceclub Marnixring Zuid-Oost Vlaanderen organiseert al twaalf jaar in oktober een klassiek concert onder het logo Despauterius culturele projecten.

Naar aanleiding van de herdenking van het overlijden van de Ninoofse humanist en latinist Joannes Despauterius, vijfhonderd jaar geleden, heeft de Marnixring het kamerkoor El Grillo geëngageerd. Dat koor, dat bestaat uit een twintigtal professionele zangers, o.l.v. dirigent Inge Bollaert, brengt een verfijnd programma van polyfonie uit de Lage Landen, de zogezegde Franco-Flamands zoals Joannes Ockeghem, Orlandus Lassus, Josquin Desprez, Jacob Obrecht, Philippus de Monte en Adriaan Willaert, muziek van het tijdperk van de humanisten. Het is geweten dat ook Jan Despauter een liefhebber was van de muziek van zijn tijd.

Het concert Tactus door El Grillo heeft plaats in de O.L.V.-Hemelvaartkerk van Ninove (de gewezen abdijkerk) op zondag 24 oktober a.s. om 15 uur (deuren open vanaf 14.30 u). Het is het sluitstuk van het herdenkingsjaar Stouter Jan Despauter waarmee de illustere geboren Ninovieter in zijn geboortestad is geëerd.

Kaarten voor dit hoogstaand concert zijn verkrijgbaar aan 10 euro in voorverkoop – 12 euro aan de kassa – bij de leden van de Marnixring, in de Bib(liotheek) en bij de Dienst Cultuur in het oud stadhuis. Ze kunnen ook vooraf worden besteld via e-mail aan despauterius@scarlet.be.

concerten
Ninove
klassiek

O.L.V.-Hemelvaartkerk van Ninove
Kerkplein, 9400 Ninove