05 Dec, 2021
Advents en Kerstconcert

Hildebrandt Consort
Advents en Kerstconcert
Abdijkerk zondag 5 december 2021 om 15u
Hildebrandt Consort vertolkt met de transcripties van oprichter en artistiek leider, Wouter Dekoninck, een verrassend, exclusief en uitdagend repertoire van grote meesters voor het brede publiek.
Hildebrandt Consort concerteert op de internationale scène van muziekfestivals, culturele centra, TV en radio en voor het Vlaams Parlement.
Hildebrandt Consort is 'ensemble in residentie' in de concertreeks Bach in Leuven, waar ze in samenwerking met andere musici het complete Bachrepertoire vertolken, gaande van cantates, passies, klavecimbel- en orgelwerken tot intieme kamermuziek.
Het ensemble ontleende zijn naam aan Zacharias Hildebrandt, orgelbouwer, tijdgenoot van en geroemd door J. S. Bach. De naam 'Hildebrandt Consort' wijst op de sterke verbinding tussen orgel, strijkers en andere instrumentaal/vocale bezettingen. De originele programmatie wortelt vaak in de rijke klavier- en orgelliteratuur.
Wouter Dekoninck, oprichter van Hildebrandt Consort en de concertreeks 'Bach in Leuven', creëert met zijn transcripties een uitzonderlijk en door het publiek erg gewaardeerd repertoire. Het nieuwe oeuvre is meesterlijk gestoeld op een grondige studie van de stijl en compositorische principes van de oorspronkelijke componist.
Hij studeerde orgel en klavecimbel aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij ook specialiseerde voor orgel en afstudeerde met grootste onderscheiding. Hij is organist-
titularis van het historische Pencelerorgel (1714) in de Leuvense Sint-Geertruikerk.
Het muzikaal programma in de Advent– Kerstsfeer is bekend op 30 april 2021.
Dit concert kadert in het concept “Jong aanstormend muzikaal talent in de abdijkerk van Bellingen” dat kansen biedt aan creatieve ensembles en jonge beloftevolle musici. ♬ ► HildebrandtConsort
Bijdrage 18,- € VVK ,+65, Bellingahaim 15,- €
Koepongs - 18 jaar gratis
Bedrag dat je kunt overschrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding van "Hildebrandt" en het aantal personen. Informatie:
www.kunstinpepingen.be
@: info@kunstinpepingen.be
Tel: 02 396 28 17 – Luk Wets
Overeenkomstig de vigerende coronamaatregelen

concerten
klassiek
kip
bellingen

Abdijkerk Bellingen. Cantempréstraat 1 1674 Bellingen