25 Nov, 2022
Meskerem Mees

© Kaat Pype
Meskerem Mees
Vrijdag 25 november - 20.30 u.
CC De Ververij Wolvestraat 37 Ronse
Prijs: € 22 / € 20
https://webshopronse.recreatex.be/Tickets/Overview
Met droomdebuut ‘Joe’ gooide ze meteen hoge ogen in binnen- en buitenland, opvolgers ‘Seasons Shift’ en ‘Astronaut’ bevestigden haar status van toptalent. Een status die haar al op mooie plekken in Europa bracht, met stops in Berlijn, Parijs en - als kers op de taart - het prestigieuze Montreux Jazz Festival aan het meer van Genève.

En nu is er ‘Julius’, een debuutalbum om bijzonder trots op te zijn. De melodieën en refreinen van de 13 songs haken zich onvermijdelijk vast in je hoofd, en met trefzekere woorden - nu eens to-the-point, dan weer poëtisch - trekt Meskerem je in het verhaal van elke song. Songs die, als ze een halve eeuw geleden geschreven waren, net zo goed uit de pen van pakweg Bob Dylan of Joni Mitchell hadden kunnen rollen.

Een klasbak als Koen Gisen weet perfect wat hij daarmee moet doen: niet te veel. Less is more. Zijn spaarzame en immer superbe productie richt de spotlights precies daar waar het moet: op de ontwapenende teksten van Meskerem en het virtuoze muzikale samenspel met Febe.

De optelsom maakt van ‘Julius’ niet minder dan een instant klassieker. Een die alles in huis heeft om te doen waar een illustere naamgenoot eeuwen geleden bijna in slaagde: heel Europa veroveren. En wie weet de wereld.

concerten
de ververij
Ronse

CC De Ververij Wolvestraat 37 Ronse