19 Feb, 2022
Astertechnics

Naar aanleiding van ons 5-jarig bestaan plannen we een opendeurdag op zaterdag 19 februari 2022 van 14 tot 18 uur en dit komt goed uit want dit valt in het weekend van de “Dag van de Wetenschap”!
Er valt heel wat te beleven tijdens de opendeurdag:
De kinderen kunnen stempels verzamelen met het uitvoeren van doorlopend kleine activiteiten: een muffin versieren … én opeten, schilderijtje maken met acryl pouring (onder begeleiding van kunstenares Laurence Vandenameele), rooksignalen kokertje maken, tekening maken en laseren op hout, kerstversiering maken met natuurlijke materialen.
Alles wat de kinderen maken, nemen ze mee naar huis. Als alle stempels zijn verzameld, krijgen ze nog een extra robotje mee als gadget dat met de 3D-printer is gemaakt.
Daarnaast zijn er non-stop demonstraties met de 3D printers, kan er gespeeld worden met een zelfgebouwd arcadespel of met een racesimulator, is er een fototentoonstelling door Lisa Bilterijst met foto’s van ons Fotografiekamp 2021.
Voorstelling van Hét Beestig Bosspel
Er is een standje van de bibliotheek van Geraardsbergen.
We bakken verse koekjes en er is uiteraard ook een “vulkanisch” drankje te verkrijgen.
Ons vernieuwd logo wordt voorgesteld in een klein filmpje.
En wie geluk heeft, kan met onze tombola een waardebon winnen voor één van onze workshops.
Het afgelopen anderhalf jaar werd ook Hét Beestig Bosspel ontworpen. Dit is een groot (1,5 m op 2,5 m) bosbordspel speciaal ontwikkeld voor mensen met een mentale beperking maar ook geschikt voor kleuters en kinderen tot het vierde leerjaar. Het wordt in het bos gespeeld en heeft als hoofddoel de kinderen enthousiast te maken voor de natuur door er hen op een andere manier te leren naar kijken. Het kan gratis uitgeleend worden door scholen, jeugdbewegingen tot zelf een groepje ouders die er een gezellige dag met de kinderen willen van maken. Het is zo opgevat dat het makkelijk zelf te spelen is om zo de kosten voor de deelnemers te drukken. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=vHrCwcX6WFk.

astertechnics
schendelbeke
cursussen
geraardsbergen

Astertechnics VZW
Diebeke 21
Industriezone Schendelbeke
9500 Geraardsbergen