29 Sep, 2022
KLIMAATARMOEDE IS ZOVEEL MEER DAN TE WEINIG HEBBEN

info-avond rond KLIMAATARMOEDE
Op donderdag 29 september om 20u organiseert Groen Geraardsbergen een info-avond rond “klimaatarmoede”. Deze gaat door in de Parketzaal (2° verdiep) van jeugdcentrum ‘de Spiraal’, Zakkaai 29 te Geraardsbergen.
De inleiding zal gegeven worden door Michel Debruyne.
In het boek "Klimaat en sociale rechtvaardigheid" bespreekt Michel Debruyne de “klimaatarmoede” in Vlaanderen. Hij definieert klimaatarmoede als de optelsom van verschillende vormen van armoede: energiearmoede, vervoersarmoede, woonarmoede, consumptiearmoede, … Volgens hem zal zonder een krachtig armoedebeleid de klimaatkloof enkel groter worden. Maar een armoedebeleid moet tegelijkertijd ook klimaat au sérieux nemen: het armoedebeleid kan de klimaatkloof ook dichten.
“Met een doorgedreven klimaatplan gebaseerd op het inzetten van 100.000 sociale woningen extra, kunnen we een renovatiegolf op gang brengen, de kernen in de steden en gemeenten vernieuwen, het openbaar vervoer stimuleren, de klimaatarmoedekloof slechten, minstens 150.000 gezinnen een betaalbare woning bieden, en het klimaat meer dan helpen."

Michel Debruyne is politicoloog van opleiding. Hij heeft gewerkt rond ruimtelijke ordening, milieu en sociale stadsvernieuwing, wonen en sociaal wonen, welzijn en armoede. Sinds 2016 is hij coördinator van Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, minderhedenorganisaties, vakbonden en mutualiteiten en welzijnsorganisaties, met als doel de halvering van armoede op 10 jaar tijd.

lezingen
klimaat
maatschappij
geraardsbergen

Parketzaal (2° verdiep) van jeugdcentrum ‘de Spiraal’, Zakkaai 29 te Geraardsbergen.