26 Aug, 2022 to 07 Sep, 2022
Zomerkermis 2022 Geraardsbergen

Zomerkermis 2022 GERAARDSBERGEN
Van vrijdag 26 augustus tot en met woensdag 7 september is het in Geraardsbergen opnieuw Zomerkermis. De hele periode staan de foorkramers op het Stationsplein klaar om groot en klein te verwelkomen. Iedereen staat te popelen om dit jaar de zomerkermis te beleven zoals vóór de coronapandemie. Vandaar dat we allerlei activiteiten organiseren om er een echt volksfeest van te maken”
Vrijdag 26 augustus opent het kermisweekend op het Stationsplein met de Tropische Nacht. De zomerse beats komen van Omdat Het Kan Soundsystem.
Op zaterdag 27 augustus vanaf 20 uur verwelkomen we verschillende artiesten op het Marktplein. Starten doen we met lokaal talent NUï . Zangeres Emma De Quick brengt met NUï electro-darkpop gedreven door zweverige synthesizers, diepe bassen en speciale effecten. Om 21.30 uur zorgen Tinne & The Oltmans voor de ambiance op de Markt. De ‘Lisa’-actrice zingt Engelstalige en Nederlandstalige covers en weet hiermee gemakkelijk het publiek in te palmen. Afsluiten doen we met de Wednesday Night Jams Band met Erik Goossens en Dirk Cassiers. Of het nu om Pop, Soul, Rock, Funk, Blues of Dance gaat, op het podium staat bakken talent, massa’s ervaring en elk nummer zit hen in de vingers.
Zondag 28 augustus is er om 10 uur traditioneel de Processie van Plaisance met de Geraardsbergse verenigingen die, met hun Manneken Pis op de schouder, het schrijn van Sint-Bartholomeus voorafgaan. Vanaf 14 uur is er tal van animatie op de Markt.
Woensdag 31 augustus vanaf 14 uur vindt de oudste kermiskoers van het land plaats, de Stadsprijs voor Elite.
Op vrijdag 2 september kunnen we vanaf 20 uur opnieuw genieten van het traditionele vuurwerk met vuurwerkconcert van Concertband Cecilia Geraardsbergen. Dit jaar kan je na het vuurwerk de beentjes strekken op de knalplaatjes van dj Lars Vegas.
Op zaterdag 3 september vanaf 13 uur viert Muurrock 4 Kids haar tiende verjaardag. Het belooft een topeditie te worden met niemand minder dan #LikeMe en een spetterende discoshow.
We sluiten de Zomerkermis af met de paardenprijskamp op zondag 4 september vanaf 13 uur.
De kermisattracties blijven tot woensdag 7 september staan op het Stationsplein.

Kermis
geraardsbergen
junior

Geraardsbergen centrum