17 Sep, 2022
RIGOLETTO

Deschonecompagnie & Muziektheater Transparant
RIGOLETTO
Za 17 september 2022 van 20.15 tot 21.45 uur
CC Steenoven Kerkkouter 36, 9550 Herzele
€ 24,00 € 22 (- 25 jaar)
https://apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_steenoven/addtickets?event=22...
Regisseur Tom Goossens heeft een missie: opera toegankelijk maken voor iedereen. Hij maakt van Verdi’s Rigoletto dan ook een flitsende whodunnit in pocketformaat. Het verhaal van de arme nar Rigoletto en zijn geliefde dochter is een komedie die tragisch afloopt, maar intussen hebben we toch goed gelachen.

Dat is niet in het minst te danken aan acteur Stefaan Degand en de rest van de cast, die het verhaal naar hun mond zetten en met veel gegrinnik opvoeren. Wisten jullie trouwens dat Degand schitterend kan zingen? Je moet het zien om te geloven.

Bewerking van Verdi’s opera en Victor Hugo’s toneelstuk dat hiervan aan de basis ligt. Rigoletto (gespeeld door Stefaan Degand), de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. In de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. In zijn verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid.

Twee zangers (Esther Kouwenhoven, Lars Corijn), twee acteurs (Karlijn Sileghem, Tom Goossens) en een pianist (Wouter Deltour) dalen samen met hem af in de tragedie die begon als een komedie.

muziektheater
opera
de steenoven
Herzele

CC Steenoven
Kerkkouter 36, 9550 Herzele