09 Sep, 2022
Once upon a time in de Westhoek

Compagnie Cecilia
Once upon a time in de Westhoek
Vr 9 september 2022 van 20.15 tot 21.45 uur
De Steenoven Kerkkouter 40 9550 HERZELE
€ 24,00 € 22 (-25 jaar)
conctact E-mail steenoven@herzele.be
tel. 053606090
"Een verhaal over broederschap en onvoorwaardelijke vriendschap tussen twee mensen."

Once Upon a Time in de Westhoek vertelt het verhaal van twee broers tijdens de Tweede Wereldoorlog: de ene wordt gedwongen om in een werkkamp aan de slag te gaan, terwijl de andere de familie moet onderhouden.

Na de oorlog vinden ze elkaar terug in hun geboortedorp. Als elektriciens gaan ze samen aan de slag: ze zorgen voor stroom in de streek en gaan voortaan door het leven als 'Phase en Neutre'.

Want behalve om hun technische skills staan ze vooral bekend om hun knetterende ruzies. Toch zijn ze gedoemd om bij elkaar te blijven, terwijl de omwentelingen in de wereld steeds sneller het dorp binnendringen...

Na het veelgeprezen Marinus (2018) is Once upon a time in de Westhoek de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis die Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De boers Geboers) bij Compagnie Cecilia maakt, dit keer met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) aan zijn zijde.

Hun tekst en spel worden ondersteund en uitgedaagd door live muziek van Ben Van Camp en Ben Brunin (Isolde et les Bens, Vive la Fète).

muziektheater
de steenoven
Herzele

De Steenoven Kerkkouter 40 9550 HERZELE