05 Nov, 2021 to 20 Nov, 2021
Peepshow in de Alpen

Peepshow in de Alpen
Theater VTV Ronse
5, 6, 12, 13, 19, 20 NOVEMBER 2021
LOCATIE
Volksbond - Zonnestraat 27, 9600 Ronse
Vanop hun alpenweide ziet het boerengezin Hölzer met lede ogen hoe skipistes en après-skihutten hun koeien en gewoontes verdringen. Hoogstens houden de toeristenbussen voor het erf even halt om de passagiers in de geraniumbakken hun blaas te laten ledigen.

Is de tijd gekomen om de alm te verlaten en de buren te volgen naar het dal? Daar is alles te koop, als je er tenminste maar een klotejob bijneemt en vrede hebt met de uitlaatgassen en de stress. Haans vindt van niet maar Junior droomt voor de zekerheid toch alvast van een Kawasaki 250, om de toekomst mee tegemoet te scheuren. Dochter Aanna droomt van … Van wat eigenlijk? Als het maar niet van nieuwe pantoffels met een warme voering is, zoals haar moeder.

Misschien moeten de Hölzer maar aanvaarden dat ze een stuk folklore zijn geworden. Curieuze museumstukken uit een landelijke idylle uit boompa’s tijd. Toen, meer nog dan de open haard, tradities het hart verwarmden. Is dat trouwens niet iets wat de moderne tijd ontbeert en wat de toeristen thuis moeten missen? Horen we daar in de verte, tussen het gejodel en de koebellen door, ook de kassa al klingeln?

Een tragische komedie op hoog niveau dus. Inclusief schatergelach, billengeklets en wenkbrauwgefrons.

Van: Markus Köbeli – Regie: Koen Lauwereyns

Met: Johan Debisschop, Geert Desmytere, Jocelyne Vancoppenolle, Cédric Ogez en Leen Vandenhoucke.

theater
Comedie
Ronse

Volksbond - Zonnestraat 27, 9600 Ronse