28 Jan, 2022
De wolkendragers

Joachim Badenhorst & Peter Holvoet-Hanssen
De wolkendragers
vrijdag 28 januari 2022 om 20:00
Arjaantheater Zonnebloemstraat 7 Geraardsbergen
Basistarief 15€
55+, student -12, groepen 14€
Abonnement 12€
Vlaanderen, nabije toekomst.

De digitale reus Goleman verovert de Westerse wereld en wil elk individu controleren. Maar een nieuwe tegencultuur broeit als een onderstroom en bloeit open in ‘Onderland’, zoals het jonge verzet zich noemt. Hun helden zijn waternimf Eurydice en dichter Paul van Ostaijen. Hun geliefde muziek wordt verklankt door ‘Zero Years Kid’.

Dat is het uitgangspunt van ‘DE WOLKENDRAGERS’, het nieuwe gedichtenboek van de Antwerpse Peter Holvoet-Hanssen (bekroond van de Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs). Deze voormalige stadsdichter van Antwerpen is niet enkel een baanbrekende ontdekkingsreiziger in de literatuur, maar wordt algemeen gerekend tot de top van voordrachtkunst in de Lage Landen: een onnavolgbaar moderne troubadour, voorbij etiketten als ‘klassiek’ of ‘performer’.

Na zijn dichtbundel ‘Blauwboek’ en legendarische optredens met Mauro Pawlowski is ‘De wolkendragers’ een apotheose waarbij woord en zang, muziek en beeld samenvloeien tot één betoverend geheel.

Samenwerking met ‘de wonderboy der improvisaties’ Joachim Badenhorst, reeds in 2011 door jazzjournalisten tot beste klarinettist verkozen. Joachim Badenhorst staat voor verfijning en virtuositeit.

muziektheater
lezingen
cc de abdij
geraardsbergen

Arjaantheater Zonnebloemstraat 7 Geraardsbergen