20 Oct, 2022
Honey, I'm real I exist

LUCINDA RA / BARBARA CLAES
Honey, I'm real I exist
DO 20 OKT 2022, 20.00U
CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove
-26 jaar: € 7 / Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / Vriendenpas: € 7
https://www.ccdeplomblom.org/tickets
In de zomer van 2019 trouwde theatermaker Barbara Claes in de Indische stad Thiruvananthapuram met haar Indische man. Op 12 maart 2020 arriveerde Barbara opnieuw in België. Zonder man. Ze staan aan het begin van een visumaanvraag voor een gezinshereniging. Maar de vereiste administraties en complexiteit ervan én corona gooien roet in het eten. Meer dan een jaar later wacht Barbara nog altijd op het moment om haar man naar België te laten komen. Liefde kent grenzen.

In Honey I’m real I exist doet Barbara Claes alle exacte feiten van haar persoonlijke verhaal uit de trouwdoeken. In dit geval is dat een saree. Het werkproces van haar voorstelling zal gelijk lopen met de visumprocedure. Gaandeweg ontvouwt het stuk zich naar een bij elkaar gepuzzeld wereldbeeld. Tegelijkertijd zal ze haar biografie en de geschiedenis van België reconstrueren aan de hand van een zelfgemaakte toeristengids. Ze moet namelijk haar man wegwijs maken wanneer hij voor het eerst in Europa, zelfs in Vlaanderen, zal arriveren.

Honey I’m real I exist zoomt in en uit op begrippen als (ont)hechting, afkomst, cultuurverschillen, het vreemde, liefde en geschiedenis. De voorstelling speelt voor volwassenen, maar kan ook een publiek van jongeren en studenten aanspreken omwille van de brede thematieken.

CREDITS
Concept, tekst en spel Barbara Claes
Dramaturgie Simon Allemeersch, Stefanie Claes
Speladvies Kristien De Proost
Productieleiding Hanne Ghekiere
Vormgeving Mario Debaene
Techniek Frouke Van Gheluwe
Productie Lucinda Ra & Vooruit
Met de steun van KVS
Met dank aan Philippe Flachet en Rahul Jigyasu

lezingen
theater
de plomblom
Ninove

CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove