08 Oct, 2022
CHEMODAG IS DE BESTE DAG VAN DE WEEK

Ellen Van De Poel, Yorgo Fontaine & Ivo Ceulemans
CHEMODAG IS DE BESTE DAG VAN DE WEEK
Zaterdag 8 oktober 2022 om 20:00
EMotia Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere
Basistarief €18
https://webshop.erpe-mere.be/Tickets/Detail?Code=CHEMODAG
Toen LIESBETH VAN IMPE (hoofdredacteur van Het Nieuwsblad) de diagnose ‘borstkanker’ kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze dacht nooit: hier ga ik een boek over schrijven. De diagnose is dus niet de enige verrassing gebleken, want anderhalf jaar later was ‘Chemodag is de beste dag van de week’ een feit.
En toch is dit niet het soort boek geworden waaraan je spontaan zou denken, namelijk eentje dat het heeft over moed en de wijze lessen die er getrokken moeten worden.

Neen, gaandeweg merkte Liesbeth dat het vooral de nuchtere, van drama ontdane kijk op de ziekte was die haar hielp. Dit is geen verhaal over positief denken. Kanker trekt zich daar maar weinig van aan. Er valt niet te onderhandelen. Dit is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Insta-perfecte wereld. Liesbeth heeft het overleefd, en dat is genoeg. Dit verhaal toont lotgenoten en iedereen die nog steeds geen kankerpatiënt in de ogen durft te kijken hoe kankerland er uitziet en hoe je er kunt doorreizen.

theater
emotia
erpe-mere
maatschappij

EMotia Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere