24 Nov, 2021
Leslie Mannès, Thomas Turine en Vincent Lemaître

FORCES - Leslie Mannès, Thomas Turine en Vincent Lemaître
mercredi - woensdag 24 novembre 2021 | 20:30
theatre Jean-Claude Drouot
Salle René Magritte
37 rue de la Déportation
7860 Lessines
tickets https://www.ccrenemagritte.be/spectacle/forces/
Prijs Maeterlinck “Beste Dans Spektakel 2020”
(jury voor Theaterrecensies)

Net als in Atomic 3001 onderzoeken Leslie Mannès, Thomas Turine en Vincent Lemaître in deze voorstelling de driehoeksrelatie tussen lichaam, licht en geluid. Forces doet een beroep op het irrationele om de kracht van vitaliteit te vieren. Het lichaam is er voortdurend in beweging en fundamenteel verbonden met de natuurelementen. Door chaos, vreugde en gemeenschap heen probeert het zich een innerlijke kracht toe te eigenen.

Opnieuw wordt de toeschouwer ondergedompeld in een zintuiglijke totaalervaring. Denk optische illusies en dansende schimmen, hypnotiserende bewegingen en bedwelmende muziek. Dit uur verliest geen moment zijn spanning. Een trip waarnaar je alleen ademloos kunt kijken.

Het Belgische trio Leslie Mannès, Thomas Turine en Vincent Lemaître werkten al samen voor meerdere voorstellingen, onder andere bij de compagnies Moussoux-Bonté en System Failure. De eerste is danser en choreografe, de tweede componist en muzikant, de derde lichtontwerper. In hun creaties zijn lichaam, licht en geluid drie fundamenten van een gezamenlijke artistieke taal

dansen
Rene Magritte
Lessines

theatre Jean-Claude Drouot
Salle René Magritte
37 rue de la Déportation
7860 Lessines