30 Nov, 2022
Elisabeth gets her way

Foto © Luis Xertu
Jan Martens/GRIP / Support: Femke Gyselinck – Erato
Elisabeth gets her way
woensdag 30 november 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
€ 18,00 standaard
https://apps.ticketmatic.com/widgets/gc_de_kluize/flow/verkoop?event=258...

Elisabeth gets her way
De nieuwe solo van en door Jan Martens is een gedanst portret van de Poolse Elisabeth Chojnacka (1939 – 2017), een uitzonderlijk getalenteerde en gepassioneerde muzikante die midden 20e eeuw medeverantwoordelijk was voor de revival van klavecimbelmuziek.

ELISABETH GETS HER WAY wil ode brengen aan deze bijzondere vrouw. De solo wordt begeleid door een soundtrack die breed gaat, met werk van Nyman over Montague tot Ligeti, alle in een uitvoering van Chojnacka. De ambitie is om al dansend dicht bij de soms complexe partituren te blijven. Martens bespeelt zijn lichaam zoals Chojnacka dat deed met het klavecimbel. De dansante stukken in de solo worden aangevuld met een documentaire laag waarin het werk en leven van Chojancka auditief aan bod komt, o.a. door interviews met mensen die dicht bij haar stonden.

Femke Gyselinck – Erato

De troost, verstrooiing, passie, vreugde en schoonheid die muziek kan bieden en het vermogen om het onzegbare tot uitdrukking te brengen, zijn een oneindige bron van inspiratie voor het werk van danser en choreograaf Femke Gyselinck. In deze intieme en korte solo choreografeert ze zichzelf op muziek van Palmistry, Gwilym Gold en Hiatus Kaiyote. Zo laat ze muziek en fysieke expressie tot één stem versmelten.

dansen
gc de kluize
oosterzele

theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele