27 Jan, 2022
Geef mijn hand terug

Joris Van den Brande & Joris Hessels / BRONKS
Geef mijn hand terug
Do 27 januari 2022 van 20.15 tot 21.35 uur
Prijs€ 16,00
€ 14 | Ticketweek Basis | - 25 jarigen € 12 | Ticketweek -25
CC de Steenoven Kerkkouter 40, 9550 Herzele
Er kan altijd iets op je hoofd vallen, maar je kan niet altijd een helm opzetten. Of wel?

‘Geef mijn hand terug’ is een voorstelling over vriendschap in zijn eerlijkste vorm. Maak kennis met Joris en Joris, twee vrienden die het verhaal vertellen van Jan. Ze hebben het over de kwetsbaarheid van de dingen. Over het lot en over een ongeneeslijke ziekte. Zonder taboes, vol humor en met een aantal welgemikte platen op de platendraaier.

Enkele jaren geleden kreeg Jan De Brabander, vormgever en scenograaf bij o.a. BRONKS, te horen dat hij een ziekte heeft. Een ziekte met als enige zekerheid dat het alleen maar erger wordt. Hoe erg? Hoe snel? Dat weet niemand.
Jan vertelde zijn verhaal aan Joris Van den Brande, die er een universele theatertekst uit destilleerde. Joris Hessels en Joris Van den Brande brengen dit kwetsbare verhaal op sublieme wijze.

‘Geef mijn hand terug’ werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2018:
Op veel vlakken voel je dat dit verhaal uit het leven is gegrepen, mee geïnspireerd door de ervaringen van Jan De Brabander, de vaste scenograaf en vormgever van het Brusselse theaterhuis BRONKS, die sinds vijf jaar aan Parkinson lijdt. Het maakt van deze voorstelling één van de meest wezenlijke, oprechte producties die we dit seizoen hebben gezien. - Uit het Juryrapport van het TheaterFestival

Hessels en Van den Brande trekken zonder meligheid de kaart van de ontroering. … Stoere mannenpraat en een klein hartje: dit stuk heeft het allebei. - Het Nieuwsblad

www.bronks.be

theater
de steenoven
Herzele

CC de Steenoven Kerkkouter 40, 9550 Herzele