30 Oct, 2022
MISDAAD EN STRAF, al 150 jaar razend actueel.

Lazarus
MISDAAD EN STRAF, al 150 jaar razend actueel.
Zo 30 oktober 2022 - 20.15
CC de Steenoven
Kerkkouter 40, 9550 Herzele
€ 24,00 € 22 (- 25 jaar)
https://apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_steenoven/addtickets?event=43...

Toneelgezelschap Lazarus die zich aan de Russen waagt? Joepi! Dat is altijd goed nieuws. Ook hun bewerking van Dostojevski’s klassieker – die de ondertitel De Raadselachtige moord op twee oude wijven krijgt – mondt uit in een feestje waarin hilarische en absurde situaties de boventoon voeren.
Een uitgebreide cast staat garant voor vaart en spelplezier, zodat je daarna alweer kan beweren: de voorstelling was beter dan het boek.
Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Met een bijl… ?
En ook die van haar zus die onvoorzien getuige was van de moord. (Het was allemaal niet bijzonder goed voorbereid.) Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats.
Maar die bijl…
Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur.
Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere.
Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is.
Komt de redding weer maar eens van een vrouw?
MIsdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God.
Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

theater
de steenoven
Herzele

CC de Steenoven
Kerkkouter 40, 9550 Herzele