20 Dec, 2020
Tutu Puoane - Music & words

Tutu Puoane - Music & words

zondag 20 december 2020 om 19:00
zondag 20 december 2020 om 21:00
The Preacher
Markt 9, 9500 Geraardsbergen
tickets
https://indiv.themisweb.fr/0605/fListeManifs.aspx?idstructure=0605&a...
Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.
In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte én herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poëzie, iets dat sinds haar tienerjaren al tot haar favoriete onderwerpen behoorde.
Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrière, dat ze ‘Music & Words’ doopte. Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines – poëzie en muziek. Meer bepaald koos ze allerlei gedichten van vrouwelijke dichters, en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te zétten.
“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”
www.tutupuoanemusic.com
www.rumoer.be

WANNEER: zondag 20.12.2020
AANVANG: 20 uur
WAAR: The Preacher
PRIJS: € 15 - € 14 (groep, student -26, 55+) - € 12 (abo)

©Boet Hehuat

concerten
the preacher
cc de abdij
geraardsbergen

The Preacher
Markt 9, 9500 Geraardsbergen