15 Sep, 2019
Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem

OPENDEUR
Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem
zo 15 sept van 10 tot 18 u
Keiberg 24 a Letterhoutem

Opendeurdagen 2019 Brandweerzone Vlaamse Ardennen
Het is een jaarlijkse en goede gewoonte dat brandweerposten over het hele land hun deuren opengooien voor het grote publiek. Dit is niet anders voor de Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR). Op zaterdag 24 augustus en zondag 15 september (steeds van 10 tot 18u) wordt opendeur gehouden in de respectievelijke brandweerposten Kluisbergen en Sint-Lievens-Houtem. Aanwezigen zullen getrakteerd worden op verschillende demo’s, brandbestrijding, omgaan met warmtebeeldcamera, ontzetting bij verkeersongevallen, diverse parcours voor kinderen en volwassenen, en nog zoveel meer.
In de post Kluisbergen kun je zelf terecht voor een duikinitiatie van 11 tot 16u. Let wel, je dient je eigen zwemgerief mee te nemen.
Uiteraard is er ook veel aandacht voor preventie, want jaarlijks komen nog te veel mensen om bij branden. Daarom zet de post Sint-Lievens-Houtem resoluut in op brandveilig wonen, met een infostand rond brandpreventie. Daarnaast kunnen bezoekers uiteraard kennis maken met het ‘brandweer-zijn’. De brandweerzone is immers volop op zoek naar nieuwe vrijwilligers (ofte parttime brandweerlieden; een meer toepasbare term dan vrijwilliger). Wie weet krijg je misschien de smaak te pakken om je in te zetten voor een gemeenschappelijk en relevant doel?
“Onze opendeurdagen zijn een absolute opportuniteit voor de burger en de brandweer om met elkaar in contact te komen: hoe gaat de brandweer te werk, en welke middelen hebben we ter onze beschikking. Maar ook: om kennis te maken met die mannen en vrouwen die voor de gemeenschap zorgen. Een goede communicatie tussen burger en brandweer is essentieel voor een betere en performantere hulpverlening”, aldus zonecommandant Peter De Vijlder.
Aarzel dus zeker niet om een bezoekje te brengen aan een van onze twee opendeurdagen. Je beleeft er gegarandeerd een actieve en informatieve middag. Daarnaast is het het uitgelezen moment om kennis te maken met de lokale werkingen, en de aanverwante vriendenkringen van de brandweerposten.

Een gedetailleerde omschrijving van de activiteiten zijn terug te vinden op onze website (www.bvlar.be) of op onze facebookpagina (Brandweerzone Vlaamse Ardennen).

tentoonstellingen
Sint-Lievens-Houtem
letterhoutem

Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem
Keiberg 24 a Letterhoutem