Welkom bij de Scroll Kalender

JAN DE SMET EN DE GROTE LUXE

VR 24 NOV 2023, 20.00U
CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove
Basisprijs: € 20 / Vriendenpas: € 16 / + 65: € 15 / Tickets
2023 is het jaar waarin zanger-muzikant Jan De Smet (o.a. De Nieuwe Snaar) zijn zeventigste verjaardag viert. Het is voor hem een Grote Luxe om dit op diverse podia te kunnen/mogen doen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen die een zeer eclectisch muzikaal programma beheersen.
The Bonnie Blues zijn naast gedreven muzikantes ook nog “meesteressen” in de harmonieuze en swingende vocale drieklank. Les Guitares Magiques hebben daarentegen weinig zangambities, maar zijn “meesters” in het bespelen van stuk voor stuk authentieke, soms exotische snaarinstrumenten. Stoy Stoffelen is de ritmische rots in de branding. Zo’n octet is dus ook muzikaal een Grote Luxe.
En ondertussen is het weeral 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het dan ook een Grote Luxe om, naast nieuw luxerepertorium, een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed eindelijk nog eens live te kunnen meemaken. Bij benadering zullen er ongeveer 108 “Nieuwe” Snaren aanwezig zijn op een 18-tal (akoestische) instrumenten!
Met: Jan De Smet (zang, diverse instrumenten); The Bonnie Blues: Nele Paelinck, Laura vanden Heede, Juno Kerstens (zang, viool, accordeon, gitaar, cello, contrabas); Les Guitares Magiques: Raf Timmermans, Gijs Hollebosch, Mathias Moors (dobro, lapsteel, ukulele, Hawaïaanse gitaar, tiple, Taropatch en andere snaarinstrumenten); Stoy Stoffelen (drums, percussie)

  • Time : 20:00 (Europe/Brussels)
  • Venue : CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove

Venue Info

CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove

Related Events

Theater, dans en humor
De Wiek Dendermondebaan 8 9240 Zele

GILI

Theater, dans en humor
De Wiek Dendermondebaan 8 9240 Zele

HANS COOLS

Concerten
De Wiek Dendermondebaan 8 9240 Zele

CULT OF SCARECROW

cc Nova  Steenweg 92   9810 Nazareth

Peter De Graef, Karlijn Sileghem en Lisa Naert

Cursussen en wandelingen De Scroll Kalender Junior
Pony-Club du Marais Marais d'Acren 13 Deux-Acren

Pony-club du Marais

Cursussen en wandelingen