08 Nov, 2021 to 22 Nov, 2021
BEETHOVEN Waarom de gehele wereld hem vandaag nog verafgoodt!

BEETHOVEN
Waarom de gehele wereld hem vandaag nog verafgoodt!
8, 15, 22 november 2021 van 19u30 tot 22u
Kasteelklooster Ter Loo Kareelstraat 21 1674 Bellingen
Drie luisteravonden die hadden moeten plaatsvinden in het Beethovenjaar 2020.
Corona besliste er anders over.
Maar Luc Ooghe zal ons met evenveel begeestering meenemen doorheen de boeiende muziekwereld van de geniale romanticus Beethoven met zijn uiterst gecompliceerde en gekwelde persoonlijkheid nu 251 jaar na zijn geboorte.
We horen over zijn Mechelse voorouders, zijn triestige jeugd, zijn sterk wisselend humeur, zijn relaties en conflicten, zijn verhouding met de “onsterfelijke geliefde”, het drama van zijn doofheid.
We laten ons bedwelmen door de onvergetelijke muziek die hij componeerde, onder leiding van onze ervaren muzikale reisgids Luc Ooghe, de meester verteller van sprankelende anekdotes die ons een diepere, zeer bevattelijke inkijk zal geven in het monumentale muzikale werk van een uitzonderlijk genie.
Luc Ooghe studeerde Musicologie aan de K.U. Leuven en behaalde ook een Master Vlaamse doedelzak/Barokmusette (bij Dr. J.P. Van Hees) met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut. Hij volgde ook specialisatiecursussen voor improvisatie en variatiekunst in middeleeuwse en renaissancestijl bij Koen Dieltiens en Bart Spanhove. Hij speelt bij verschillende ensembles.
Bijdrage: 45,-- €
Minimum deelnemers
info@kunstinpepingen.be
Informatie:
www.kunstinpepingen.be
@: info@kunstinpepingen.be
tel: 02 396 28 17 Luk Wets.

kip
concerten
klassiek
bellingen

Kasteelklooster Ter Loo Kareelstraat 21 1674 Bellingen