04 Oct, 2022
DIRK DRAULANS: BEESTENBOEL

DIRK DRAULANS: BEESTENBOEL
Dinsdag 4 oktober van 20 uur tot 21.30 u.
CC De Woeker, Woeker 3 in Oudenaarde.
Prijs €8 voorverkoop, €10 aan de deur.
Inschrijven via info@milieufrontomerwattez.be

De vermaarde bioloog, journalist en schrijver, Dirk Draulans, brengt op 4 oktober de voordracht Beestenboel in CC De Woeker in Oudenaarde.
Daarin beschrijft hij uiteenlopende dieren uit onze leefomgeving zoals alleen hij dat kan. De begenadigde spreker trekt daarbij vaak paralellen die ook het functioneren van de mens beter helpen begrijpen. Hij illustreert dat de evolutie van het leven veel verschillende patronen uitgedokterd heeft, onder meer voor voortplanting en migratie, en dat ons systeem niet noodzakelijk het meest efficiënte is.

Kortom, ‘Beestenboel’ presenteert op humoristische wijze beesten variërend van onzichtbare mijten die in je wenkbrauwen leven tot een eenzame Groenlandse walvis uit het hoge noorden die voor onze kust terechtkwam. De voordracht passeert langs soorten waarvan het mannetje als een speldenkop in het lichaam van een vrouwtje leeft of waarvan de jongen als ze bijna groot zijn hun moeder opeten. En als je wil weten wie de slimste vogel ter wereld is of wat het lelijkste dier op aarde is, moet je ‘Beestenboel’ zeker zien!

lezingen
natuur
oudenaarde
mow

CC De Woeker, Woeker 3 in Oudenaarde