Bevrijdingsfeesten

Bevrijdingsfeesten

Bevrijdingsfeesten: van 3 t.e.m. 10 september herdenken we de bevrijding van onze regio tijdens WOII in samenspraak met History Wings. Tijdens deze week staan er heel wat activiteiten in het teken hiervan op de planning:
a. Van 3 tot 9 september zijn er in OC De Lier tentoonstellingen en beeldreportages over de deportatie en genocide en Lierde tijdens WOII.

b. Op vrijdag 6 september om 19u in OC De Lier vertelt André Premereur over de weg naar de vrijheid: ‘gewone mensen met ongewone moed’ met een muzikaal intermezzo door piper Laurent Brakmeyn.

c. Op zaterdag 7 september is er van 10u tot 17u in OC De Lier een tentoonstelling van strips over WOII. Mario Boon, Ingrid De Vuyst en Staf Sunaert komen signeren.

d. Een colonne van militaire voertuigen rijdt op zondag 8 september van 14u tot 19u door de straten van Lierde. In iedere deelgemeente wordt er een krans neergelegd aan een monument gevolgd door een fotomoment.

e. Ook op zondag 8 september van 13u tot 19u vindt er een evocatie van het terughangen van de klok van de kerktoren van Sint-Maria-Lierde plaats op het Dorpsplein. Deze activiteit wordt georganiseerd i.h.k.v. Open Monumentendag.

f. De Bevrijdingsfeesten worden afgesloten met een filmvoorstelling in OC De Lier op dinsdag 10 september om 20u. De film ‘Suite Française’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Irène Némirovsky. O.a. Matthias Schoenaerts speelt één van de hoofdrollen.

  • Date : 3 september 2024 - 10 september 2024
  • Venue : Lierde

Related Events

Concerten Gastronomie
Markt Geraardsbergen

Feest op het plein

Concerten Theater, dans en humor
CC Gildhof Sint-Michielstraat 9, 8700 Tielt

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
CC Mortsel Heilig-Kruisstraat 16, 2640 Mortsel

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
Capitol Gent

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
Arjaantheater Zonnebloemstraat 5 Geraardsbergen

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
CC Den Hoogen Pad Adegem-Dorp 16, 9990 Maldegem

URBANUS