Julian Taylor

Julian Taylor

zondag 23 juni 2024 – 17u
ROSARIO Poreel 10 a 1547 BEVER
Tickets (€ 18 / € 45 (concert+diner))

reservatie om te logeren |  bijwonen concert: [email protected]

Reserveren concert: gelieve uw contactgegevens te vermelden, evenals het gewenste aantal tickets
Reserveren verwenformule (concert+diner): gelieve uw contactgegevens te vermelden, het gewenste aantal concerttickets en aantal plaatsen voor het diner (specifiëren vegetarisch of niet-vegetarisch).

Er zijn zoveel sterren in de muziekwereld die maar even schijnen. En er zijn sterren die rijzen en vallen, maar de hitte van sommige sterren kan niet bedwongen worden en moet weer rijzen. De singer-songwriter Julian Taylor uit Toronto is zo’n feniksachtige ster.
Zijn eerste moment aan de hemel begon en eindigde met de hitmakende band Staggered Crossing. Na hun breuk had Julian weg kunnen lopen, tevreden met dat heldere, korte moment. In plaats daarvan ging hij weer aan het werk, onderaan beginnend, spelend in coverbands, werkend in bars, een open podium draaiend als soloartiest. Er waren momenten van impact toen hij de Julian Taylor Band vormde en twee albums uitbracht. Maar dat waren slechts stappen in het proces. Toen hij besloot om zijn liedjes terug te brengen tot de basis en solo te gaan met zijn soulfolk album The Ridge uit 2020, rees zijn carrière weer boven de horizon en schitterde helderder dan de eerste keer. The Ridge, voornamelijk akoestisch en gezongen met Julians kenmerkende warme bariton, leverde hem twee JUNO Award-nominaties op, een Canadian Folk Music Award voor soloartiest, vijf Native American Music Award-nominaties en een nominatie voor de Polaris Music Prize.
In 2022 bracht Taylor zijn vervolgalbum Beyond the Reservoir uit.  Het ontving een nominatie van de Country Music Association of Ontario Awards in de categorie Roots Artist of the Year, een nominatie voor een JUNO Award in de categorie Contemporary Indigenous Artist of the Year en twee Ontario Folk Music Award nominaties voor Song of the Year en Performing Artist of the Year.

  • Date : 23 juni 2024
  • Time : 17:00 (Europe/Brussels)
  • Venue : Rosario, Poreel 10A, Bever

Venue Info

Rosario, Poreel 10A, Bever

Related Events

Concerten Gastronomie
Markt Geraardsbergen

Feest op het plein

Concerten Theater, dans en humor
CC Gildhof Sint-Michielstraat 9, 8700 Tielt

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
CC Mortsel Heilig-Kruisstraat 16, 2640 Mortsel

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
Capitol Gent

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
Arjaantheater Zonnebloemstraat 5 Geraardsbergen

URBANUS

Concerten Theater, dans en humor
CC Den Hoogen Pad Adegem-Dorp 16, 9990 Maldegem

URBANUS